29.11.18

Сашко Лірник - казкар-лірник


Музейний урок


   Всі ми знаємо, що в дитинстві важливим важелем впливу були і є саме казки. Звичайно, краще вони звучать під звуки музичних інструментів або у цікавому розмовному стилі. Саме Сашко Лірник має талант справжнього казкаря, якого із захопленням слухають і дорослі і діти. Він зумів зробити неможливе – відродити в Україні зниклий жанр розмовної оповіді. Саме про життя і творчість Сашка Лірника йшлося у тематичному занятті, підготовленому науковим співробітником музею Валентиною Губенко.
     Діти познайомились з творчістю Сашка Лірника. Також  дізналися хто ж такі лірники взагалі, на яких музичних інструментах грали. За допомогою сучасного обладнання учні мали змогу переглядати роботи казкаря: мультфільм “Моя країна - Україна” та його цікаву розповідь казки “Івасик-Телесик”.
   На запитання навіщо потрібні казки Сашко Лірник відповів: “Можна прочитати тисячі книг і вирости бездушною людиною. Але якщо ти в дитинстві чув і читав казки, то мислиш вже по-іншому”. Геніальні слова по справжньому творчої людини.
     
Олекса́ндр Іва́нович Власю́к, відоміший під ім'ям Сашко́ Лі́рник — казкар-лірник, інженер-будівельник та кораблебудівник, колишній учасник київського гурту «Вій», сценарист, актор, телеведучий, автор телепрограм. Був членом журі фестивалю авторської пісні «Срібна підкова», постійний учасник фестивалів «Країна Мрій»«Шешори», «День Незалежності з Махном», «Етноеволюція», «Трипільське Коло». Володар почесного звання «Заслужений працівник культури України». Володіє такими музичними інструментами, як колісна ліра, гітара. Має учнів в Україні, Росії і США.





                                         


Немає коментарів:

Дописати коментар