5.11.18

З 05. 11 по 09. 11 працюємо дистанційно

Для самостійного опрацювання

Літературне читання - читати казки народів Європи с.43-45

Українська мова

Запам'ятати

Буквосполучення -ЙО, -ЬО
Сьомий, пеньок, гайок, йорж, серйозний, трьом, кольори, кольоровий, льон, синього, дзьоб, мільйо­нер, майонез, льотчик, сьогодні, йод, його, район, тьохкає, бадьорий, польоти, мільйон, мальовничий, вечірнього, рульовий, бадьорий, Стьопа, літнього, во­льовий, у нього, цього, всього, деньок, опеньок, си­ньоока, його, район, йому, Йосип, гайок, бойовий, знайомий, майор, підйомний, йогурт, Соловйов, Воробйов, чайок, пайок.

Сполучення йо, ьо
Сполучення йо в українській мові вживається для позначення на письмі звуків [й], [о] і пишеться на початку слова й складу: Йо-сип, міль-йон.
Сполучення ьо позначає звук [о] і м’якість попереднього приголосного. Його пишуть у середині складу: по-льо-вий, сьо-год-ні, дьо-готь, дзьоб.
Прочитайте слова. Визначте кількість звуків і букв у кожному з них. Поясніть правило написання сполучень йо, ьо.
Район, павільйон, льон, підйом, льотчик.
Відгадайте загадки. Випишіть слова зі сполученнями букв йо, ьо.
1. Утрьох їдуть братці верхи на конячці. 2. Летіла птиця по синьому небу, розпустила крила й сонце закрила. 3. Хто співає, свище, плаче, а ніхто його не бачить? 4. Як запалять, то горить, як горить, то плаче. 5. Цвіте синьо, лист зелений, квітник прикрашає. Хоч мороз усе побив – його не займає.
Математика Повторити таблицю додавання з переходом через десяток
Усне додавання виду 38 + 4; 76+ 4; 38 + 52
Задача
Відстань між двома лисенятами 100 кроків. Яка відстань буде між ними, якщо кожне лисеня зробить на зустріч іншому 35 кроків?


Природознавство 
Як готуються до зими рослини?

Немає коментарів:

Дописати коментар