10.4.24

Музейний урок до Дня Землі

 Проведено екологічно-пізнавальний захід, присвячений всесвітньому Дню Землі

Напередодні Дня Землі, яке відзначається 22 квітня, працівниками Кам’янського заповідника було організоване чергове освітнє заняття. Учням 3-го класу Кам’янської міської ЗЗОШ #2 розповіли про передумови, причини та процес утворення сакурової алеї у Кам’янці. Автор і ведучий дійства - Олександр Мушта.
В ході заняття школярі дізнались про існування на місці сакур яблунь, яку висадив В.Т.Харченко, приємні моменти, які згадують кам'янчани про плоди цих дерев, яскраві емоції дитинства від старожилів тощо.
Однак з часом яблуні плодоносили все менше, старіли та трухлявіли, мали непривабливий зовнішній вигляд. Саме через це, в рамках екологічної програми кам’янського інвестора "Scatec", які встановили в місті сонячні батареї, було вирішено замінити ці дерева. Це було зроблено як компенсацію за вирубку зелених насаджень під час будівництва електростанції.
В 2018 р. ця алея була висаджена і з 2022 р. вже повноцінно цвіте. Через теплу погоду сакури в Кам’янці квітнуть зараз. Тож не оминіть можливості це побачити.
Нині сакурова алея у місті є 4 за довжиною в Україні (після Києва та Мукачевого).

Немає коментарів:

Дописати коментар