29.9.23

Музейний урок "Герої рідного краю", проведений Муштою О.А.

Проведене тематичне заняття до Дня захисників України

Герої нашого краю

Завідувач меморіального музею Зелений будиночок Мушта О.А. розповів про наших земляків, які в різний період долучились до захисту українських земель та поширення національно-патріотичного руху. Героями розповіді стали Віталій Кулініченко, Максим Горошишин та Юлія Пастернак.

Перший, уродженець та мешканець с. Косарі, рухівець, учасник українського патріотичного спротиву на межі 1989 - 1990 рр., разом з друзями вперше таємно в ніч на 1 травня 1990 р. вивісив над приміщенням побуткомбінату державний синьо-жовтий стяг. Пізніше, у 2014-16 рр., В. Кулініченко - учасник російсько-української війни. Другий герой розповіді - янгол Небесної Сотні. М. Горошишин - уродженець Запорозького краю. Пізніше його родина мешкала у Грушківці, де він також бував та згодом похований. Третій персонаж - загибла кам'янчанка на фронтах російсько-української. Юлія Пастернак, випускниця ЗОШ #2. Згодом вона вивчалася на медичну сестру і працювала у Кам’янській лікарні на швидкій допомозі. Потім вона пройшла курси і стала бойовим медиком. Саме в цій іпостасі, коли дівчина надавала допомогу пораненому під час бою на Харківщині, 22 квітня 2022 р. її й наздогнала ворожа куля.

Всі ці люди, як і сотні й тисячі інших кам'янчан та мешканців інших населених пунктів, вірою і правдою служили Україні. Вони віддали заради свого народу, сім'ї, наступних поколінь. Ми маємо шанувати їхній подвиг, пам'ятати і ніколи не забувати, якою ціною нам діється свобода та незалежність. Слава Україні, слава героям!












 

Немає коментарів:

Дописати коментар